Режи месо
Блог

Как да размразим и режем месото?

Оценка:

Споделете с приятели 🙂

Не мийте замразеното месо с топла вода. Оставете го да се размрази на стайна температура, измийте го преди да го нарежете.

Старото говеждо месо ще сварите по-лесно, ако предварително го натриете с горчица. Няколко часа преди варенето измийте месото със студена вода.

Месото или сиренето, увити предварително в натопена в солена вода кърпа, ще се запазят по-дълго време свежи.

За да се запази прясно суровото месо, намазва се със зехтин и се увива в тънка кърпа, напоена леко с оцет.

Рязането на месо се извършва върху мокра дъска, иначе част от соковете му попиват в дъската.

Размразеното месо се готви веднага. Не се допуска повторно размразяване на месото, защото клетките му се разрушават и сокът им се губи.

Черен дроб става по-вкусен и по-крехък, ако преди пържене престои няколко часа нарязан в прясно мляко.

Месото, птиците и др. Не се размразяват в топла вода, защото тя извлича хранителните им вещества. Колкото по-малък сок изтече при размразяването, толкова по-качествено е месото.

Скубането на птици е по-лесно, ако подържите птицата във вряла вода с една супена лъжица сода бикарбонат. Скубането става, докато тялото е още топло.

Ако сте се сдобили с по-голяма кокошка или повече месо, които няма да сготвите наведнъж, разфасовайте ги на части, колкото за едно готвене. Приберете ги в камерата на хладилника или фризера в плътно затворени найлонови кесии. По същия начин се съхранява и риба. Това предпазва продуктите от излишни размразявания, а камерата-от неприятния дъх, които могат да оставят те.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *