Блог

За една градина, тераса и вкусна храна

Споделете с приятели :)

Оценка:

Изборът на Зукеро, Стинг и Шаги е ресторант Smokini

Когато международни звезди от ранга за Зукеро, Стинг и Шаги предпочитат един ресторант за своето хапване, това е реална препоръка. Тя гласи: Това е най-добрият ресторант в този град. Дадена е с удоволствие на един от най-елитните ресторанти в Пловдив – Smokini.

За да ви разкажем за Smokini, първото трябва да ви заведем до центъра на Европейската столица на културата и Римския стадион. От там трябва да поемете по една от емблематичните улици в града – Отец Паисий. И до днес можете да намерите едни от най-красивите бижута в ателиетата по тясната уличка, успоредна на Главната пешеходна улица. А точно това разположение я прави специална – на няколко стъпки от най-оживеното място в Пловдив и все пак много по-спокойна и подходяща за релакс. И точно там е Smokini – Приключенският ресторант на Пловдив.

Най-доброто приключение в горещите дни е да си запазите маса в градината, за която дори няма да повярвате, че съществува – стилна, тиха и прохладна. Често гостите споделят, че когато дойдат тук, сякаш попадат в друг свят – просторен и цветен, и скрит от цялата ежедневна шумотевица. Там ще откриете и едно от съкровищата в приключението – кът с декоративни смокини, талисмана на най-доброто заведение в Пловдив. Точно там екипът се грижи и за подправките, които произвежда – свежа мента и розмарин, босилек и мащерка. Те след това се озовават в ястията като украса. Градината е отрупана с цветя, които се вплитат умело в интериора. Цветното сърце на ресторанта е с разчупена форма, изключително подходяща за малки компании от четирима – петима приятели.

А терасата – това е изживяване, което ще ви накара да се почувствате като звезда от ранга на Стинг. Тя предлага изглед към ул. Отец Паисий, слънце и сянка, уютен интериор, цветя, свежест и впечатляващо лятно меню. Това място ще ви накара да се връщате отново и отново! Тук можете да изпитате онова лежерно спокойствие, за което всеки пловдивчанин просто е роден.

Но атмосферата е само част от приключението – то включва пътешествие в света на гастрономията с две посоки – международна и българска гурме кухня. Вкусните ястия наблягат на интересни съчетания, а част от менюто е специално създадено за вегани и вегетарианци. Но не очаквайте посредствени предложения като задушени зеленчуци. Помислете по-скоро за хумус с печено цвекло и мариновани краставици. А десертите – те са изкушение, на което никой не може да устои.

Намерете своето приключение още днес и запазете маса в най-обичаният ресторант в Пловдив – гарантираме: ще ви хареса!

 

За повече информация  и резервации:

Ресторант Smokini

Адрес: ул. „Отец Паисий“ 12, 4000 Център, Пловдив

Телефон: 0999 000 996

1 Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.